Българска фондова борса (БФБ) ще покрива таксите за курсовете и изпитите

...
Българска фондова борса (БФБ) ще покрива таксите за курсовете и изпитите
Коментари Харесай

БФБ с финансов стимул за млади брокери и инвестиционни консултанти

Българска фондова борса (БФБ) ще покрива таксите за курсовете и изпитите на претендентите, изкарали най-голям резултат в състезанията за брокери и капиталови консултанти. По този метод Борсата се стреми да направи финансовия пазар атрактивен за кариера измежду младите експерти, както и да ги насърчи да развиват и обогатяват квалификацията си, оповестиха от БФБ. 

От финансовия тласък, възложен от БФБ, първи могат да се възползват участниците в идните курсове, проведени от Българската асоциация на лицензираните капиталови медиатори (БАЛИП) и Българската асоциация на ръководещите сдружения (БАУД), които стартират на 31 юли.

Ако отличниците на изпитите за брокер и капиталов съветник са студенти или неработещи, с изключение на финансова поддръжка, ще получат и опцията да създадат тримесечен заплатен стаж в Борсата. Стажове за най-добре представилите се посредством фирмите членове ще дават също БАЛИП и БАУД.

" Добрите финансова просветеност, обучение и подготовка значат доста повече от това да бъдат подкрепени хората да взимат осведомени капиталови решения. Те са значима причина всички да имаме по-висок стандарт на живот и страната ни да просперира ", изясни доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

С цел да концентрира напъните си и да се получи синергия сред просветителните начинания, свързани с повишение на финансовата просветеност, работа със междинни и висши учебни заведения, и придобиване на спомагателна професионална подготовка - БФБ ги сплотява в една цялостна стратегия под името BSE Аdvance. Повече информация за другите аспекти в нея може да бъде открита на:. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР